miercuri, iunie 18, 2025
Portal Afaceri
No Result
View All Result
Portal Afaceri
No Result
View All Result
Home Investitii

Economii: iată suma ideală de pus deoparte în fiecare lună

admin by admin
iulie 27, 2024
economii bani

Care este suma „corectă” de bani de păstrat într-un cont de economii? Sunt șase luni de cheltuieli plătite? 20% din fiecare salariu? Sau un alt număr magic? Răspunsul depinde de cine întreabă. Uneori, experții financiari, guru și antrenori oferă sfaturi contradictorii sau pur și simplu greșite, deoarece nu sunt profesioniști pregătiți și/sau nu sunt cu adevărat în contact cu provocările financiare ale unei persoane obișnuite.

Un consultant american, într-o postare apărută pe Yahoo Finance, recomandă insistent ignorarea oricărui „expert” care oferă o soluție generalizată. În schimb, cel mai bine este să urmați instrucțiunile de mai jos pentru a găsi cea mai potrivită soluție pentru situația dvs.

Pentru a înțelege cât de mult să puneți deoparte, cel mai bine este să răspundeți la o serie de întrebări. Să vedem care sunt.

De ce este necesar să aveți un cont de economii?

Principalul motiv pentru care trebuie să păstrați bani într-un cont de economii este pentru situații de urgență. Sau mai precis, economiile ajută la prevenirea ca un eveniment dificil să devină o urgență. De exemplu, oricare dintre următoarele cheltuieli se poate transforma într-o criză dacă nu aveți suficiente economii pentru a o acoperi:

  • Reparatie la domiciliu
  • Creșterea chiriei/ipotecarului
  • avaria masina
  • Pierderea locului de muncă
  • Este necesară intervenția medicală
  • Cheltuieli de înmormântare pentru o persoană dragă

Banii din contul dvs. de economii sunt acolo pentru a vă proteja într-unul dintre cele mai defavorabile situații. Ceva exemple? Pierderea totală a veniturilor. În acest caz, economiile dvs. pot acționa ca o înlocuire a veniturilor, oferindu-vă timp să găsiți un nou loc de muncă sau să găsiți alte soluții fără a rămâne în urmă cu facturile.

Câți bani ar trebui să păstrez în contul meu de economii?

Suma ideală de economii depinde de situația dvs. și se poate schimba în funcție de circumstanțele dvs. Iată cum puteți determina suma de care aveți nevoie:

Daca esti dator

Dacă aveți datorii cu dobândă mare, adică datorii cu o DAE mai mare de 7% (de exemplu, carduri de credit), soldul contului dvs. de economii ar trebui să fie menținut la minimum.

Dacă veniturile și cheltuielile dvs. sunt stabile

Dacă nu aveți datorii cu dobândă mare, urmăriți să păstrați o sumă egală cu trei până la șase luni din cheltuielile de trai ale familiei dvs. într-un cont de economii. Desigur, aceasta este o gamă foarte largă, dar este relativ ușor de înțeles spre ce scop ar trebui să țintiți.

Trei luni de cheltuieli de trai sunt suficiente dacă aveți o probabilitate scăzută de a vă confrunta cu șomaj pe termen lung sau de cheltuieli mari, neașteptate.

Dacă veniturile sau cheltuielile dumneavoastră sunt inconsecvente

Nu sunteți sigur câți bani veți câștiga? Cel mai bine este să urmăriți să economisiți cel puțin șase luni din cheltuielile de trai.

Pentru lucrătorii independenți sau sezonieri, economiile vor servi pentru a suplimenta veniturile în perioadele de criză. Este adevărat că este dificil să pui bani deoparte atunci când veniturile tale fluctuează, dar o modalitate de a-ți reporni economiile este să rezervi niște bani în perioadele de belșug.

Termenul de șase luni este, de asemenea, un obiectiv bun pentru cei care au cheltuieli imprevizibile sau cheltuieli recurente majore. De exemplu, dacă aveți o afecțiune cronică sau aveți copii minori în întreținere, veți avea nevoie de un sold mare de economii care să vă ajute să acoperiți evenimente neașteptate, în loc să apelați la împrumuturi.

Cum pot economisi mai mult?

Din păcate, cu cât situația dvs. este mai instabilă, cu atât se plătește mai mult pentru a economisi mulți bani. Dacă nu sunteți sigur cum să vă atingeți obiectivele de economii recomandate, utilizați aceste sfaturi:

  • Automatizați : asigurați-vă că o parte din fiecare cec de plată este încadrată în economiile dvs. prin configurarea unei depuneri automate în contul dvs. de economii, chiar dacă la început este doar o sumă mică. Îl vei crește treptat.
  • Examinați extrasele dvs. bancare : examinați extrasele bancare și ale cardului de credit pentru cheltuieli recurente pe care le puteți anula și pentru obiceiurile proaste de cheltuieli. De exemplu, mâncarea în oraș este o cheltuială adesea inutilă, care a crescut cu 6% în ultimul an din cauza inflației.
  • A munci pentru a-ți crește veniturile: a munci mai multe ore înseamnă a câștiga mai mult, dar poate fi și obositor. O strategie mai bună este să vă stabiliți un obiectiv de a vă crește salariul în fiecare an printr-o creștere a salariului, promovare, găsirea unui nou loc de muncă sau altceva.
  • Treci mare : reducerea cheltuielilor mici (cum ar fi cafeaua la bar) nu te va duce atât de departe decât a reduce cheltuielile majore. Căutați cheltuieli mari pe care să le eliminați temporar sau să le înlocuiți cu alternative mai accesibile.
  • Renunțați la noua mașină: majoritatea mașinilor bine întreținute pot fi conduse peste 200.000 de kilometri. Vei economisi foarte mult și vei evita pierderile semnificative din cauza deprecierii dacă eviți să cumperi mașini noi-nouțe.

Articole Relevante

Acțiuni de cumpărat și de păstrat în următorii 20 de ani, iată cele mai bune acțiuni de cumpărat: ce acțiuni să cumpărați pentru a păstra în portofoliu?

Acțiuni de cumpărat și de păstrat în următorii 20 de ani, iată cele mai bune acțiuni de cumpărat: ce acțiuni să cumpărați pentru a păstra în portofoliu?

by admin
aprilie 23, 2024
0

Căutați cele mai bune actiuni pe termen lung pentru 2024? Sunteți interesat de investiții pe termen lung pe bursă, poate acțiuni pe care să...

Next Post
adn-antreprenor

5 moduri de a ști dacă ai ADN-ul unui antreprenor

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recommended.

success

7 reguli pentru succesul in viata

iulie 27, 2024
megohmetre-testere-de-izolatie

Ce este un megohmetru si de ce este indispensabil in testarea instalatiilor electrice?

mai 6, 2025

Trending.

profit 2

De la zero la profit: lecții din eșecurile marilor afaceri

mai 21, 2025
antreprenor romania

Studiu de caz: Povestea unui antreprenor de succes din România

mai 19, 2025
economii bani

Economii: iată suma ideală de pus deoparte în fiecare lună

iulie 27, 2024
Acțiuni de cumpărat și de păstrat în următorii 20 de ani, iată cele mai bune acțiuni de cumpărat: ce acțiuni să cumpărați pentru a păstra în portofoliu?

Acțiuni de cumpărat și de păstrat în următorii 20 de ani, iată cele mai bune acțiuni de cumpărat: ce acțiuni să cumpărați pentru a păstra în portofoliu?

aprilie 23, 2024
idei profitabile de afaceri

Top 10 idei de afaceri profitabile în România în 2025

mai 15, 2025
Portal Afaceri

Riox - Portal despre afaceri si idei de investitii.

Categorii

  • Afaceri
  • Diverse
  • Idei de Afaceri
  • Investitii
  • Povesti de succes
  • Social
  • Social Media
No Result
View All Result